Na rozdíl od houby stejného jména je kapr velmi chutný. Recept mi předala paní Marie Glasová: „Ryby máme moc rádi, s manželem si je děláme na různé způsoby. Nejraději však máme rybu na hořčici,“ řekla a její muž jen tiše přitakal. Při popisování chuti této dobroty se mi sbíhaly sliny. Protože se hned za týden na Hostivaři zadařilo, svezl se se mnou domů i kapr. Nově získaný recept jsem hned zkusila a mohu ho jen doporučit.
Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka
Potřebujeme:
- kapra
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- plnotučnou hořčice
- hladkou mouku
Příprava:
Rybu vykucháme, popřípadě odstraníme kůži, to záleží na každém z vás. U nás doma je to tak, že já ji z půlky kapra sundávám, protože ji nemám ráda, manžel ji miluje, takže mu ji nechávám.
Maso naporcujeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme grilovacím kořením, vůni necháme hodinku natáhnout a poté maso potřeme hořčicí z obou stran. Necháme ho alespoň tři hodiny odležet a pak smažíme na oleji nebo na sádle.
Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, obalíme porce těsně před smažením v hladké mouce. Podáváme s brambory nebo s chlebem, zapíjíme pivečkem nebo bílým vínečkem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen