Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Salát Ajvar z cejnů

strunc 0 hodnocení
Recepty

Příprava tohoto salátu trvá sice poměrně dlouho, ale stojí za to. Mnohdy si na něm pochutnají i lidé, kteří tvrdí, že ryby nejedí. Pokud máte rádi kupované nakládané ryby, pak vám tento salát v lednici dlouho nevydrží.

Text: Petr Piskač, foto: autor

Potřebujeme:

  • 4 až 5 cejnů
  • sůl
  • ocet
  • cibuli
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř
  • směs Ajvar

Příprava:

Cejny očistíme od šupin a maso ostrým nožem vyfiletujeme. Očištěné filety důkladně obalíme z obou stran v soli a necháme je dva, ale i tři dny odležet.

Filety opláchneme a na další dva až tři dny je uložíme do lázně z octa a vody v poměru 1:1. Pak maso opět opláchneme, stáhneme kůže a budeme mít krásnou filetu jako z vyhlášeného obchodu. Dále si připravíme cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Nálev rozmícháme v poměru jeden díl octa a dva vody, pak vše postupně prokládáme do kameninové misky a necháme čtyři až pět dní uležet.

Poté už máme připravené filety na zpracování. Maso opláchneme a vysušíme hadříkem, nakrájíme je na proužky či kostky a v misce je promícháme se zeleninovou směsí Ajvar. Tento salát je opravdu moc chutný a trochu pálivý.

Když ostré nemusíte, můžete si část odložit a scedit zeleninovou směs, přidat majonézu a hned máte klasický rybí salát, který je též vynikající.

Tento recept jsem používal i k nakládání mořských ryb a vždy sklidil mnoho úspěchů.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled