Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 11 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 21 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Smažený kapr na ruský způsob

strunc 1 hodnocení
Recepty

Kapr je u nás nejrozšířenější a nejkonzumovanější rybou. Je to ryba se znamenitým masem, ať pochází z rybníka, řeky nebo ÚN. Nedoporučuji ho jíst v květnu a červnu, protože je ve tření a maso v tu dobu za moc nestojí. Zkuste si kapra usmažit na ruský způsob. Je skoro totožný s přípravou českého vánočního kapra, jenom potřebujeme sardelovou pastu.

Text: Jiří Mika, foto: autor

Potřebujeme:

  • očištěného kapra
  • sůl
  • citron
  • vajíčka
  • sardelovou pastu
  • hladkou mouku
  • strouhanku
  • olej nebo sádlo

Příprava:

Očištěného a vykuchaného kapra naporcujeme třeba na podkovy, osobně ale porcuji rybu na plátky bez páteře, kterou pak používám při přípravě rybí polévky. Jednotlivé díly lehce posolíme a pokapeme citronem, přikryjeme je utěrkou a v chladu necháme 30 minut odležet.

Pak je otřeme a potřeme sardelovou pastou. Těsně před smažením porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných vajíčkách, které jsme lehce osolili, a nakonec ve strouhance. Prostě klasika. Kapra smažíme v pánvi s dostatečným množstvím tuku, osobně preferuji sádlo.

Ve větším kastrolu necháme rozpálit kousek másla a do něho vložíme osmaženého kapra, kastrol přikryjeme pokličkou a v troubě ho při mírné teplotě necháme 10 až 15 minut dojít. Přílohu si zvolte podle chuti, ale bramborový salát je podle mě nejlepší

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Nachystaný

    Je to stejný jako klasický smažený kapr a korat přidáte sardelovou pastu jdem to zkusit 3 kousky tak uvidíme

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled