Ryby jsou samy o sobě velmi zdravé. Pokud je doplníme ještě o zeleninu, získáme vitaminovou bombu, která by se dala nezvat skoro elixírem života. Tento recept je k tomu všemu ještě velmi chutný!
Potřebujeme:
- 6 porcí kapra
- žloutek
- sůl
- červenou paprika
- polohrubou mouku
- lžičku bylinek podle chuti (pažitka, petrželová nať, bazalka, tymián, provensálské koření, mletý kmín)
- asi 2 lžíce oleje
- máslo
- citron
- brokolici
Příprava:
Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme chvíli odpočinout a připravíme si bylinkovou směs smícháním všech jemně nasekaných nebo rozdrcených bylinek.
Pak rozšleháme žloutek. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme je v mouce s červenou paprikou. Maso smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou, jen osolenou brokolicí, kterou rovněž pokapeme rozehřátým máslem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen