Ač se mezi lidmi ryby z konzerv nesetkávají s takovým nadšením jako dřív, stále se z nich dají připravit opravdu vnikající pokrmy. Například u této pochoutky vám nikdo neuvěří, že jste použili lososa z konzervy.
Pro dvě osoby potřebujeme:
- konzervu aljašského lososa
- citronovou šťávu
- dvě avokáda
- 15 ml smetany
- vaječný bílek
- panenský olivový olej
- sůl
- pepř
- chléb
- rukolu
Příprava:
Lososa vyjměte z konzervy, maso nechte okapat a nakrájejte ho na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky.
Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice. Poté do mixéru vložte nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citronu a ingredience krátce rozmixujte. Poté směs smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli.
Pokrm po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs asi 20 minut v chladničce. Dochutit ji můžete pepřem a panenským olivovým olejem. Pěnovou pochoutku z lososa podávejte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen