Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 11 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 21 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Candát ve zlatých šupinách

strunc 1 hodnocení
Recepty

Candát trochu jinak. Většina z vás zná určitě kuře z KFC, co když se tak udělá ryba? Vznikne velmi zajímavé a chutné jídlo.

Potřebujeme:

  • 800 g filetů z candáta
  • dvě vejce
  • 1 dl mléka
  • dvě lžíce hladké mouky
  • lžíci Solamylu
  • 200 g kukuřičných lupínků
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • olej
  • citron
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a necháme je odležet. Z vajec, hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát.

Filety v něm pak máčíme, necháme je lehce stéct a potom obalíme v kukuřičných lupínkách. Ty opatrně přitiskneme z obou stran k rybě. Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji. Smažíme tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky. Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě asi 10 minut.

Upečenou rybu posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem a podáváme kupříkladu se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem. Tak lze připravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.

3

Hodnocení receptu (1)

  1. Šupiny

    Vypadá to luxusně

    1. Jaroslav Horník

      Bylo by dobré ty recepty skutečně uvařit a nejlépe i vyfotit. Tohle vaše nahánění bodů pro první cenu je dost trapné. Není vám to alespoň trochu blbé a nefér vůči ostatním?

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled