Jde o peruánský národní pokrm připravovaný ze syrových ryb, nejčastěji z tresky nebo halibuta. Použita však může být i jiná bělomasá ryba. Ve Střední i Jižní Americe existuje mnoho variant tohoto pokrmu.
Potřebujeme:
- 500 g tresky
- 150 g černých oliv
- dvě červené cibule
- čtyři stroužky česneku
- červenou a zelenou papriku
- chilli papričku
- lžíci nasekaného koriandru
- limetkovou šťávu
- sůl
- olivový olej
Příprava:
Filety z tresky zbavíme kostí, maso zbavené kůže nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme je nejlépe přes noc marinovat.
Druhý den přidáme nakrájené papriky, cibuli, olivy a nasekaný koriandr. Pokrm dochutíme utřeným česnekem, chilli papričkou, solí a olivovým olejem.
Ceviche necháme hodinu rozležet a v našich podmínkách podáváme s pečivem, popřípadě chlebem. V Peru se ke ceviche podávají batáty nebo kukuřice.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen