Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 7 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 7 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 8 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 8 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 8 hod

8500 parem pro Bečvu... Díky, fanoušci Baníku!

Marek iRybářství 11. června 2021 0 komentářů
otrava řeky

Otrávená Bečva, foto: Robert Stržínek

ČRS a MRS

Fanoušci fotbalového Baníku Ostrava vydražili 26 sad dresů, ve kterých Baník nastoupil v prosincovém utkání proti Sigmě Olomouc. Díky výtěžku 220 tisíc korun z této on-line aukce pomohli vysadit 8500 ryb do Bečvy, která se vzpamatovává z katastrofální otravy.

text: Marek Kožušník

„Mohli jsme tak, nejen díky této podpoře, vypustit do Bečvy dalších 14 tisíc kusů parmy obecné, která je mezi násadami jedna z nejméně dostupných ryb na trhu,“ uvedl pro server vodarenstvi.cz Pavel Kocián, předseda ÚS pro Severní Moravu a Slezsko. Z toho zhruba 8500 ryb právě díky penězům z aukce fanoušků Baníku.

REKLAMA

Nejhodnotnější dres, brankáře Baníku Jana Laštůvky, fanoušci vydražili za 14 100 korun. „Jsem hrdý na všechny fanoušky i spoustu dalších dárců, kteří se do on-line aukce nebo do veřejné sbírky zapojili a přispěli. Jde vidět, že když se kope za dobrou věc, tak se dokážeme pořádně vyhecovat a podat nejlepší výkon,“ řekl serveru mluvčí Baníku Marek Lorenc.

„Aukci jsme spolu s Baníkem připravili u příležitosti 50. výročí uvaření první várky piva v pivovaru Radegast. Pivovar je dlouhodobě aktivní v podpoře projektů zaměřujících se na ochranu přírodního bohatství a péči o vodní zdroje,“ uvedl pro web vodarenství.cz manažer značky Radegast Josef Jalůvka.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled